Інструменти формування антикрихкості підприємства - Гарафонова, Ольга; Палієв, Валерій (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті досліджено концепцію антикрихкості підприємств у контексті сучасного бізнес-середовища, яке характеризується швидкими змінами та високим рівнем невизначеності. Проаналізовано ключові інструменти та методи, що сприяють підвищенню антикрихкості, зокрема цифрові технології, адаптивне стратегічне управління та розвиток корпоративної культури. Особливу увагу приділено ролі інноваційних підходів і цифровізації в оптимізації управлінських процесів, підвищенні прозорості та мінімізації ризиків. Результати дослідження можуть бути корисними для підприємств, які прагнуть не лише пристосовуватися до кризових ситуацій, але й використовувати їх як можливості для зростання та зміцнення своєї конкурентоспроможності.