Фінансовий механізм розвитку житлового будівництва: сутність та особливості функціонування в сучасних умовах - Євтушенко, Юрій; Чередниченко, Ігор (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті поглиблено теоретичні положення функціонування і трансформації фінансового механізму розвитку житлового будівництва. Для цього проведено дослідження сутності фінансового механізму, що реалізовано на основі аналізу існуючих наукових підходів до розгляду змісту такого механізму. З урахуванням цього було виокремлено наукові позиції щодо розгляду змісту фінансового механізму розвитку житлового будівництва. Також проаналізовано чинники, які впливають на функціонування та удосконалення цього механізму й повинні враховуватися в процесі впливу на фінансові відносини з метою його трансформації. У статті визначено завдання, фінансові методи, інструменти, важелі зазначеного механізму.