Фінансова безпека підприємств та її особливості в умовах цифрової економіки - Лесун, Сергій (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті проведено аналіз наукових підходів до визначення сутності фінансової безпеки підприємств, визначено основні сутнісні характеристики цього поняття та складові фінансової безпеки підприємства в умовах цифровізації. Сформульовано переваги сучасних цифрових технологій для забезпечення фінансової безпеки підприємства, які сприяють ефективнішому управлінню фінансами, ризиками та ресурсами, охарактеризовано потенційні ризики для фінансової безпеки підприємств в умовах цифрової економіки та їхні наслідки; виділено основні напрями забезпечення фінансової безпеки, які характеризують комплексний підхід, дозволяючи підприємствам ефективно функціонувати в умовах цифрової економіки.