Роль державно-приватного партнерства у стимулюванні розвитку національної економіки - Забаштанський, Максим; Ломонос, Руслан; Бессараб, Руслан (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті комплексно досліджено роль державно-приватного партнерства у забезпеченні економічного та інфраструктурного відновлення економіки України. Проаналізовано попередню статистику потреб економіки України для повоєнного відновлення та сучасний стан укладення та виконання договорів державно-приватного партнерства. Узагальнено досвід державно-приватного партнерства у забезпеченні економічного зростання економіки в зарубіжних країнах. Здійснено виокремлення ключових переваг запровадження державно-приватного партнерства в країні в сучасних умовах. Запропоновано авторське бачення ролі державно-приватного партнерства в забезпеченні відновлення економіки України відповідно до сучасних потреб.