Роль репутаційного капіталу в процесі управління проєктами - Кужель, Марина; Клименко, Світлана; Дзюбенко, Любов (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті досліджено вплив репутаційного капіталу як важливого стратегічного ресурсу на процес управління проєктами в сучасних умовах швидко змінюваного ринку та невизначеності. Зазначено, що позитивний імідж організації відіграє визначальну роль у формуванні довіри між учасниками проєкту, різними стейкхолдерами, що, безперечно, є важливим чинником для забезпечення високої продуктивності та успішної реалізації проєктів. Розглянуто вплив високого рівня репутації на можливості для залучення необхідних фінансових ресурсів, заохочення висококваліфікованих кадрів, підвищення лояльності клієнтів та партнерів, а також оптимізацію ризиків, які пов’язані з реалізацією проєктів. Розроблено рекомендації щодо більш ефективного застосування впливу репутаційного капіталу на різні етапи життєвого циклу проєкту в майбутньому.