Використання концепції lean-construction в енергоменеджменті - Корзаченко, Микола (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
В Енергоменеджменті У статті на прикладі аудиту та робіт із термомодернізації лікарні м. Чернігова розглянуто впровадження концепції Lean-Construction. Lean-Construction є ефективним інструментом для впровадження ощадливих та енергоефективних рішень у будівництві та реконструкції. Наведено основні принципи ощадливого будівництва та застосування в енергоменеджменті. У поєднанні з сучасними технологіями енергоменеджменту запропонований підхід дозволяє досягати значного скорочення витрат, підвищення продуктивності та екологічної стійкості. Для досліджуваного об’єкта надано процедури з експлуатації та обслуговуванню. Розроблено етапи облаштування системи диспетчеризації по об’єкту.