Складові механізму фінансового забезпечення житлового будівництва - Тульчинська, Світлана; Чередниченко,Ігор (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті розкрито необхідність удосконалення розвитку житлового будівництва в сучасних умовах. Зазначено, що потреба в компенсації значних втрат житлового фонду унаслідок війни та забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб вимагає розробки нових підходів до фінансування житлового будівництва. Визначено, що механізм фінансового забезпечення житлового будівництва повинен ґрунтуватись на безперебійному фінансуванні за рахунок мобілізації фінансових ресурсів, розвитку державно-приватного фінансування, оптимізації витрат на всіх етапах будівництва та забезпеченні фінансової стійкості забудовників. Особлива увага на сучасному етапі повинна приділятися державно-приватному партнерству в процесі здійснення фінансування житлового будівництва.