Роль державних програм у стимулюванні інвестицій в економіку України - Шпомер, Тетяна; Реус, Роман; Волошин, Сергій (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
Стаття присвячена комплексному аналізу державних програм стимулювання інвестицій в економіку України. Досліджено широкий спектр фінансових та нефінансових інструментів, що використовуються для залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій. Детально розглянуто програму «єРобота», спрямовану на розвиток малого та середнього бізнесу, а також програму «Доступні кредити 5-7-9 %», що надає пільгове кредитування для підприємців. Особливу увагу приділено механізмам стимулювання інвестицій в індустріальні парки та великі інвестиційні проєкти. Проаналізовано ефективність державних програм, виявлено ключові виклики та запропоновано комплекс заходів для підвищення ефективності інвестиційної політики.