Загрози та виклики цифровізації ринку страхових послуг в Україні - Панченко, Олена; Акінчиць, Олексій (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
Цифровізація страхового ринку в Україні відкриває нові можливості для розвитку галузі, проте водночас породжує значні ризики та виклики. В умовах глобалізації та цифрової трансформації дедалі більше страхових компаній переходять до онлайн-формату, що забезпечує швидкість обслуговування клієнтів, прозорість процесів і зниження витрат. Проте низький рівень кібербезпеки, недосконалість правового регулювання, нерівномірний доступ до цифрових технологій та недостатня довіра клієнтів до онлайн-послуг залишаються значними перешкодами. У статті розкрито вплив впровадження цифрових технологій на підвищення ефективності страхових компаній, а також виявлено загрози та виклики, які треба вирішити в процесі цифровізації.