Антикризове управління закладами охорони здоров’я в умовах цифровізації та євроінтеграції - Стахів, Олексій; Зощук, Ігор (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
У статті досліджено особливості антикризового управління закладами охорони здоров’я під впливом процесів цифровізації та євроінтеграції. Означено складнощі, з якими стикаються заклади охорони здоров’я в умовах військових дій та пандемії COVID-19. Визначено основні проблеми у сфері управління закладами охорони здоров’я, які можуть призвести до кризових явищ. Визначено функції держави при антикризовому управлінні функціонуванням закладів охорони здоров’я, які сприяють стабілізації їхнього стану в довгостроковій перспективі. Запропоновано алгоритм здійснення процесу антикризового управління закладами охорони здоров’я, який включає етапи формування стратегічних напрямів розвитку установ. Наведено заходи щодо антикризового управління діяльністю закладів охорони здоров’я.