Концептуальні засади фінансової реструктуризації авіаційних підприємств в умовах воєнного стану - Косова,Тетяна; Стременовський,Богдан (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
Актуальність статті визначена особливою значущістю фінансової реструктуризації в контексті повномасштабної війни в Україні. Метою статті є удосконалення концептуальних засад фінансової реструктуризації авіаційних підприємств в умовах воєнного стану. Відповідно до поставленої мети вирішено завдання визначення викликів та обмежень фінансової реструктуризації в умовах воєнного стану, її специфіки в авіаційній галузі, запропоновано шляхи удосконалення фінансової реструктуризації авіаційних підприємств. Надано дефініцію фінансової реструктуризації як інструменту, що допомагає підприємствам вижити в умовах воєнного стану шляхом зменшення податкового навантаження, коригування зобов’язань, адаптації бізнесу до нових реалій, збереження робочих місць та підтримки економічної стабільності. Доведено, що фінансова реструктуризація авіаційних підприємств у воєнний час є критично необхідною умовою їхнього виживання. Показано, що фінансова реструктуризація авіаційних підприємств у воєнний період є стратегічним інструментом трансформації сектору. Формалізовано очікувані результати реструктуризації для підприємств авіаційного комплексу.