КРЕДИТНИЙ РИНОК УКРАЇНИ: СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТА НАЙБЛИЖЧІ ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Васильєва, Т. А.; Циганюк, Д. Л. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Досліджено ключові особливості організації кредитного ринку з теоретичного погляду в контексті побудови його функціональної структури та відповідності сучасним політико-економічним тенденціям. Визначено основні тенденції розвитку вітчизняного кредитного ринку, з окрема, нарощування корпоративного кредитування(головною його метою повинно стати розширення експортноорієнтованого виробництва); зменшення частки валютних кредитів та загальне зниження валютних ризиків банків; підвищення активності банків у сфері інвестиційного та інноваційного кредитування. Головними проблемами розвитку кредитного ринку України на сьогодні визначено: 1) високу вартість кредитів; 2) відсутність довгострокової ресурсної бази в банках, що ускладнює розвиток довго-строкового та середньострокового кредитування.