МІЖНАРОДНІ ЗОЛОТОВАЛЮТНІ РЕЗЕРВИ В КОНТЕКСТІ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ КРАЇНИ - Демченко, М. Ю. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Представлено авторську позицію щодо напряму діяльності центрального банку та Ради з фінансової стабільності України з метою досягнення фінансової стабільності в державі. Обґрунтовано, що накопичення значного обсягу міжнародних золотовалютних резервів є однією з необхідних умов забезпечення фінансової стабільності в Україні. Здійснено аналіз золотовалютних резервів країн з розвиненою економікою, а також країн із ринком, що формується, і нерозвинутих країн за період 1997–2014 рр.