РОЗВИТОК АУДИТУ В УКРАЇНІ ДО СТАНДАРТІВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Антоненко, Н. В.; Хоменко, В. С. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Визначено перспективи розвиту аудиту в Україні. Доведено, що стан аудиту в Україні вимагає законодавчого вдосконалення, приведення його у відповідність до світових стандартів і вимог Європейського Союзу. Відзначено, що метою реформування аудиту є підвищення якості надання послуг, що повинні відповідати стандартам Європейського Союзу. Обґрунтовано, що внесення змін у Національні стандарти наближає вітчизняний аудит до міжнародного рівня, також з’ясовано, що розвиток аудиту в Україні є необхідною умовою для співпраці з європейськими країнами.