ІНСТИТУЦІОНАЛЬНЕ СЕРЕДОВИЩЕ РЕГУЛЮВАННЯ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ - Popelo, Olha (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті розкрито генезу теоретичних підходів до проблем інституційного забезпечення регіонального розвитку. Ґрунтуючись на теоретичних засадах та оцінці практичних результатів європейських країн, досліджено інституціональні передумови використання потенціалу регіонів. Окреслено інституційне середовище регулювання регіонального розвитку в Україні. Сформовано основні аспекти, які мають бути враховані діючим інституційним середовищем. Визначено основні завдання, що повинна вирішувати функціонально-саморегулятивна система управління.