ГЛОБАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ КРЕДИТНИХ СПІЛОК - Поліщук, Євгенія Анатоліївна; Орел, Вікторія Сергіївна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті опубліковано результати дослідження, які були спрямовані на виявлення глобальних тенденцій розвитку кредитних спілок. Також було надано рекомендації щодо менеджменту діяльності кредитних спілок України в розрізі виявлених тенденцій. Було виявлено крос-регіональні особливості кредитних спілок у глобальному вимірі. Виявлено ті FinTech інструменти, які сприяють розвитку цих фінансових посередників. Проаналізовано діяльність кредитних спілок в Україні та з’ясовано специфіку їх розвитку. У статті доведено, що найближчим часом ринок кредитних спілок і надалі зростатиме й нині немає передумов для його стрімкого падіння, водночас менеджмент кредитних спілок повинен врахувати ймовірність настання нової фінансової кризи. Стаття буде цікава менеджерам кредитних спілок, регуляторам фінансового ринку, а також науковцям з відповідним науковим інтересом.