ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРАЛЬНИХ БАНКІВ КРАЇН ІЗ РОЗВИНЕНОЮ РИНКОВОЮ ЕКОНОМІКОЮ - Дудченко, Вікторія Юріївна (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Проаналізовано економічні фактори сучасного розвитку країн із розвиненою ринковою економікою: Канада, США, Японія, Італія, Німеччина, Великобританія, Франція. Досліджено та обґрунтовано особливості впровадження центральними банками країн із розвиненою ринковою економікою заходів монетарної політики. Проведено систематизацію елементів механізму забезпечення фінансової стабілізації центральними банками країн із розвиненою ринковою економікою. Охарактеризовано сучасні напрями у сфері забезпечення фінансової стабільності, зокрема, проєкт «Озеленення Банку Канади». Охарактеризовано заходи, які використовували центральні банки країн із розвиненою ринковою економікою для запобігання виникненню криз у фінансовій системі.