НАПРЯМИ ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ HR-МЕНЕДЖМЕНТУ У ТРАНСПОРТНОМУ СЕКТОРІ УКРАЇНИ - Парубець, Олена; Кичко, Ірина (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті здійснено аналіз темпів зміни кількості суб’єктів господарювання окремих видів транспорту та чисельності зайнятих на них працівників. Виявлено сучасні проблеми в управлінні персоналом у розрізі окремих видів транспорту України. Для усунення наявних проблем запропоновано доповнювати традиційні методи набору персоналу сучасними, а саме хедхантингом, рекрутингом, скринінгом, а у випадку звільнення робітників технологією аутплейсмент. Обґрунтовано доцільність використання технологій HR-менеджменту для удосконалення управління персоналом підприємств різних видів транспорту з метою їх швидкого адаптування до нових викликів, пов’язаних зі зміною зовнішнього і внутрішнього середовища.