СУТНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ЦИФРОВОГО БІЗНЕСУ - Вербівська, Людмила (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2022)
У статті проаналізовано сутність цифрового бізнесу та визначено особливості його функціонування. Для цьо- го було проведено загальний аналіз змісту цифрової економіки, досліджено окремі концепції трактування сутності цифрової економіки. Аналіз представлених підходів дозволив виокремити сукупність базових особливостей цифрової економіки, що дає можливість констатувати всепроникність цифрових технологій у всі сфери економічних відно- син, їх позитивний та негативний вплив на розвиток національного господарства. Виокремлення специфічних рис цифрової економіки також дало можливість провести аналіз природи цифрового бізнесу та конкретизувати його сутність. У статті виокремлено різні можливі варіанти розгляду сутності такого бізнесу.