Механізм державного регулювання сфери безпроводового електрозв’язку в Україні - Мекшун, Павло; Мекшун, Людмила (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті проаналізовано зміст поняття та механізм державного регулювання сфери безпроводового електрозв’язку. З’ясовано, що включає в себе діяльність у сфері безпроводового електрозв’язку згідно з КВЕДом. Показано, що механізм державного регулювання сфери безпроводового електрозв’язку складається із суб’єктів і об’єктів регулювання, мети, завдань, методів і заходів регулювання. Проаналізовано нормативно-правове забезпечення діяльності сфери телекомунікацій і структуру державних органів, що здійснюють її регулювання. Досліджено основні напрями регуляторної політики цієї сфери. Проаналізовано стан, визначені проблеми та пріоритетні завдання державного регулювання сфери безпроводового електрозв’язку в Україні.