Електронна комерція як інструмент подолання системних криз розвитку підприємств у сучасних умовах господарювання - Повна, Світлана; Бондаренко, Андрій (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті розглянуто електронну комерцію як інструмент подолання системних криз розвитку підприємств у сучасних умовах господарювання, а також деталізовано стратегічні аспекти використання систем електронної комерції в діяльності підприємств. Проаналізовано сутність та перешкоди, які здатна спричинювати криза та потенціал електронної комерції в їхньому вирішенні. Доведено, що криза здатна виступати каталізатором можливостей для розвитку та боротьби із невизначеністю середовища, в якому функціонують підприємства електронної комерції. Досліджено особливості стратегічного управління прийняттям електронної комерції в умовах кризи та системних ефектах від цього рішення. Деталізовано стратегічний інструментарій, який здатні використовувати підприємства електронної комерції для боротьби із кризовими ситуаціями та періодами.