Особливості ведення бізнесу в умовах економічної кризи та їхній вплив на підприємницьку діяльність - Денисенко, Тетяна; Борисенко, Ярослав (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
Стаття присвячена веденню бізнесу в умовах економічної кризи та впливу кризових явищ на підприємницьку активність та ефективність підприємницької діяльності. Її метою є висвітлення особливостей підприємництва в періоди криз, зокрема кризи, викликаної повномасштабною війною в Україні. Висвітлюються особливості здійснення бізнесової діяльності в умовах економічної кризи, специфічні обставини, якими характеризується українська криза 2022–2024 років. На прикладі ключових економічних та фінансових показників розкриваються масштаби впливу несприятливого зовнішнього середовища на обсяги та результативність бізнесової діяльності в сучасній Україні. Окреслюються можливості використання різних елементів ринкових стратегій для відносно ефективного ведення бізнесу за наявної на сьогодні ситуації. Практичне значення статті полягає у визначенні потенційних можливостей та перспективних напрямів адаптації суб’єкти підприємницької діяльності України до роботи в умовах нового дуже несприятливого зовнішнього середовища.