Фінансово-кредитне забезпечення аграрних підприємств в Україні - Попело, Ольга; Жаворонок, Артур (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті досліджено особливості фінансово-кредитного забезпечення аграрних підприємств. Виокремлено негативні аспекти, які впливають на обсяг фінансування аграрних підприємств. Означено особливості здійснення кредитної політики банківським сектором підприємств аграрного бізнесу. Досліджено стан кредитування підприємств з виокремленням лідерів банківського сектору, які найбільше співпрацюють з аграріями в частині кредитування. Виокремлено основні аспекти фінансово-кредитного забезпечення аграрних підприємств, що дозволило окреслити напрями, які сприятимуть збільшенню обсягів кредитування аграрної галузі. Досліджено етапи визначення напрямів кредитування аграрних підприємств з метою підвищення соціальної відповідальності бізнесу та розвитку державних гарантій.