Фінансове планування як інструмент підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств - Щур, Роман; Мацьків, Володимир; Керніцький, Олег (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2024)
У статті розглянуто структурний підхід до розуміння фінансового планування, його ключових компонент, мети та завдань у реалізації стратегічних цілей. Визначено принципи фінансового планування та фактори, які на нього впливають у контексті діяльності сільськогосподарських підприємств. Досліджено адаптацію наявних методів фінансового планування для різних видів діяльності в сільському господарстві. Розглянуто новітні технології, які дозволяють підвищити ефективність управління та забезпечити кращу точність прогнозування. Відображено взаємозв’язок впливу фінансового планування на конкурентоспроможність сільськогосподарських підприємств.