Вплив державного регулювання сфери безпроводового електрозв’язку на забезпечення економічної безпеки України - Забаштанський, Максим; Мекшун, Павло (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
У статті виділено основні функції державного регулювання сфери безпроводового електрозв’язку для забезпечення економічної безпеки країни. Узагальнено основні завдання економічної безпеки та зроблено висновок, що вона здатна забезпечувати захист національних інтересів, протистояти внутрішнім і зовнішнім загрозам, впливати на здійснення ефективного господарювання. Розглянуто ієрархічну структуру економічної безпеки сфери безпроводового електрозв’язку в Україні. Визначено та проаналізовано зовнішні та внутрішні загрози (ризики) діяльності у сфері безпроводового електрозв’язку в умовах воєнного стану. Зроблено висновок, що сфера безпроводового електрозв’язку є стратегічною галуззю економіки країни, вона безпосередньо впливає на економічну безпеку й потребує державного регулювання.