Сучасні тенденції регіонального менеджменту сільського розвитку в умовах цифрової трансформації - Тульчинська, Світлана; Тульчинський, Ростислав; Стасюк, Олександр (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
У статті визначено сучасні тенденції регіонального менеджменту сільського розвитку в умовах цифрової трансформації. Проаналізовано останні дослідження і публікації в напрямку цієї теми щодо регіонального менеджменту сільського розвитку в умовах цифрової трансформації. Визначено, що цифрова трансформація – це докорінна зміна культури менеджменту у напрямі цифровізації, що проникає в усі сфери діяльності, менеджменту та розвитку регіонів. Визначено вплив цифрової трансформації на регіональний менеджмент сільського розвитку щодо основних функцій менеджменту, до яких належать: планування, організація, мотивація та контроль. Виокремлено роль цифрової трансформації в розвитку сільських територій.