Вплив війни на економічні параметри розвитку харчової промисловості України - Шадура-Никипорець, Наталія; Матвієнко, Олександр (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
Харчова промисловість традиційно є однією з провідних і соціально значущих галузей економіки України. Сучасний трансформаційний етап її функціонування потребує вивчення змін, що характеризують поточний період розвитку цієї сфери – динаміки виробництва, структурних змін, регіональних особливостей, ефективності діяльності. Це дослідження присвячено аналітичному аналізу розвитку харчової промисловості України та оцінці впливу на ключові параметри її функціонування військової агресії. Результати дослідження демонструють, що харчова промисловість виявляє значну стійкість функціонування в умовах викликів військової агресії, зберігаючи темпи свого зростання та вдало адаптуючись до змін середовища.