Облік, оподаткування та ліцензування цифрових культурних послуг - Нехай, Валентин (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2025)
У статті досліджуються проблеми, пов’язані із бухгалтерським обліком та оподаткуванням цифрових культурних послуг в умовах цифрової трансформації. Цифровізація культурної сфери стала ключовою тенденцією, що спричинила появу нових форматів культурного продукту: онлайн-театрів, стримінгових платформ, віртуальних виставок, NFT-мистецтва тощо. Це розширило можливості культурного виробництва й споживання, але водночас виявило обмеженість традиційних моделей обліку. Труднощі у класифікації доходів, ризики подвійного оподаткування та правову невизначеність. Метою дослідження є обґрунтування теоретичних і практичних засад обліку та оподаткування цифрових культурних послуг та розробка рекомендацій для забезпечення прозорості, правової визначеності та економічної ефективності. Результати дослідження можуть бути використані для модернізації системи фінансового управління у сфері культури.