ПІДВИЩЕННЯ ФІНАНСОВОЇ САМОСТІЙНОСТІ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ НА ОСНОВІ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ КОМУНАЛЬНОГО КРЕДИТУ - Парубець, О. М.; Пальоха, О. В. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Досліджено напрямки підвищення фінансової самостійності місцевих бюджетів, передбачені реформою децентралізації влади, основні положення якої закріплені в Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, а також бюджетною і податковою реформами. В умовах хронічного дефіциту коштів місцевих бюджетів на реалізацію інвестиційних програм обґрунтована необхідність розвитку системи комунального кредиту як джерела збільшення місцевих фінансових ресурсів.