ОРГАНІЗАЦІЙНІ АСПЕКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ АУТСОРСИНГУ ВНУТРІШНЬОГО АУДИТУ В УКРАЇНІ - Шевчук, В. Р.; Кондратьєва, В. Є. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Стаття присвячена організаційним аспектам впровадження аутсорсингу внутрішнього аудиту, пожвавлення інтересу до якого спричинило обов’язковість створення служб (підрозділів) внутрішнього аудиту для частини суб’єктів господарювання в Україні, що підвищило попит на аутсорсинг внутрішнього аудиту з боку підприємств і його пропозицію з боку аудиторських фірм. Завдяки аналізу нормативних актів встановлено правомірність застосування аутсорсингу внутрішнього аудиту у вітчизняній практиці, а також на основі вивчення останніх досліджень вітчизняних та іноземних авторів визначено чинники, які слід враховувати під час прийняття рішення щодо аутсорсингу внутрішнього аудиту. Аргументовано, що аутсорсинг внутрішнього аудиту слід розглядати як безповоротний крок, який має бути здійснено з урахуванням ключових чинників вартості та ефективності, варіантів аутсорсингу, його недоліків і переваг, видів аутсорсерів, а також за зваженого аналізу багатьох питань для розгляду й факторів ризику.