ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ: ФАКТОРИ ВПЛИВУ ТА ЗАГРОЗИ - Ніженська, І. В. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
Досліджено загрози економічної безпеки національної економіки в контексті поширення сучасних процесів тінізації економічної діяльності суб’єктів господарювання. Обґрунтовано, що серед функціональних складових економічної безпеки фінансова та соціальна складова є ключовими, що характеризують стан захищеності економічних і соціальних інтересів суб’єктів господарювання у процесі їх реалізації, а питання детінізації національної економічної сфери й соціального захисту в умовах відновлення посткризової економіки набуває першочерговості та пріоритетності у реалізації економічної безпеки країни.