УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ ХЛІБОПЕКАРСЬКОЇ СФЕРИ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ РИНКУ

Автор(и)

  • Уляна-Юлія Миколаївна Повержук Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Україна

Ключові слова:

хлібопекарські підприємства, виробництво хліба, приватні пекарні, ризики, регулювання цін на хліб

Анотація

У статті проведено дослідження діяльності хлібопекарських підприємств у сучасних умовах господарювання. Окреслено новоприйняті нормативно-правові акти, якими повинні керуватися підприємства хлібопекарської галузі. Здійснено порівняння проблем, що виникають у процесі виробництва хліба та хлібопекарських продуктів хлібопекарськими підприємствами та приватними пекарнями. Висвітлено економічні, фінансові та операційні (виробничі) ризики, з якими стикаються хлібопекарські підприємства у процесі своєї діяльності. Визначено шляхи підвищення ефективності діяльності підприємств хлібопекарської галузі в умовах невизначеності ринку.

Біографія автора

Уляна-Юлія Миколаївна Повержук, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

аспірант

Посилання

Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України [Електронний ресурс] : Постанова Кабінету Міністрів України від 7 червня 2017 р. № 394. – Режим доступу : http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=250050387.

Костецька Н. І. Ринок хліба і хлібобулочних виробів України: стан і перспективи розвитку / Наталія Костецька // Галицький економічний вісник. – 2015. – Т. 48, № 1. – С. 26–31.

Результати роботи ПАТ «Аграрний фонд» за 2015 рік та пріоритети діяльності товариства [Електронний ресурс] // Офіційний сайт ПАТ «Аграрний фонд». – Режим доступу :

http://agrofond.gov.ua/uploads/public/14689204074488.pdf.

Про затвердження фінансового плану публічного акціонерного товариства «Аграрний фонд» на 2017 рік [Електронний ресурс] : Розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 червня

р. № 425-р. – Режим доступу : http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=250093908.

Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів [Електронний ресурс] : Закон України від 23.12.1997 № 771/97-ВР. – Режим доступу : http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80.

Переліки тарифних квот, а також ставок увізного мита в межах квот та поза межами квот [Електронний ресурс] // Офіційний сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. – Режим доступу : http://www.me.gov.ua/Documents/Detail?lang=uk-UA&id=d186a359-3cd3-4865-8537-568e8aedcaed&title=PerelikiTarifnikhKvot-ATakozhStavokUviznogoMitaVMezhakhKvot

TaPozaMezhamiKvot.

Ноженко С. В. Врахування економічних ризиків у сценаріях розвитку підприємств харчової промисловості / С. В. Ноженко // Економічні інновації : зб. наук. пр. – Одеса : ІПРЕЕД НАН України, 2015. – Вип. 59. – С. 253–258.

Офіційний сайт Державного комітету статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua.

##submission.downloads##

Як цитувати

Повержук, У.-Ю. М. (2018). УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ ХЛІБОПЕКАРСЬКОЇ СФЕРИ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ РИНКУ. Проблеми і перспективи економіки та управління, (3(11), 094–099. вилучено із http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/126081

Номер

Розділ

ГАЛУЗЕВИЙ АСПЕКТ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА