МОДЕЛЮВАННЯ ВПЛИВУ ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТИЦІЙ НА РОЗВИТОК СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

Автор(и)

  • Денис Олександрович Бобровник Львівський національний аграрний університет, Ukraine

Ключові слова:

модель, економіко-математичне моделювання, іноземні інвестиції, сільське господарство, рентабельність, сільськогосподарське підприємство

Анотація

У статті розглянуто особливості використання методології економетричного моделювання для аналізу взаємозв’язків між розвитком галузі сільського господарства та окремими факторами, що визначають його функціонування. Обґрунтовано важливість залучення іноземних інвестицій в аграрну сферу Україні й побудовано лінійні однофакторні моделі залежності між виробництвом сільськогосподарської продукції та загальним обсягом прямих іноземних інвестицій, між рівнем рентабельності діяльності сільськогосподарських підприємств та обсягом таких інвестицій. Проведено оцінювання адекватності отриманих моделей.

Біографія автора

Денис Олександрович Бобровник, Львівський національний аграрний університет

здобувач

Посилання

Безп’ята І. В. Інвестиційне забезпечення аграрного сектора економіки: монографія. Миколаїв: МНАУ, 2016. 337 с.

Гришова І. Ю., Стоянова-Коваль С. С. Аналітичне забезпечення економічного розвитку підприємств з позицій інвестиційної привабливості. Проблеми і перспективи економіки та управління. 2015. № 2. С. 195–204.

Офіційні статистичні дані / Державна служба статистики. URL: http://www.ukrstat.gov.ua.

Патика Н. І. Іноземні інвестиції в сільському господарстві України: сучасний стан та вплив на його розвиток. Інвестиції: практика та досвід. 2018. № 5. С. 26–31.

Чернишев В. Г., Окара Д. В., Ковальова І. Л. Сучасний стан іноземного інвестування в сільське, лісове та рибне господарство за регіонами України. Агросвіт. 2019. № 1. С. 36–46.

Шкарлет С. М., Гонта О. І., Дубина М. В. Особливості застосування системного підходу до пізнання економічних явищ. Науковий вісник Полісся. 2016. № 4 (8), ч. 1. С. 9–17.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-09-20

Як цитувати

Бобровник, Д. О. (2021). МОДЕЛЮВАННЯ ВПЛИВУ ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТИЦІЙ НА РОЗВИТОК СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ. Проблеми і перспективи економіки та управління, (4(20), 238–245. вилучено із http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/204602

Номер

Розділ

ГАЛУЗЕВИЙ АСПЕКТ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА