БЕЗРОБІТТЯ: СТАН, ТЕНДЕНЦІЇ, ЗАГРОЗИ ТА ШЛЯХИ ЙОГО ПОДОЛАННЯ В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • О. Денисюк Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, м. Вінниця, Україна

Ключові слова:

безробіття, зайнятість, економіка, виробництво, державний бюджет, ризики

Анотація

На основі проведеного аналізу причин і наслідків безробіття в Україні та можливих сценаріїв розвитку цього явища внесено пропозиції щодо подолання кризових явищ у сфері зайнятості та покращення ситуації на ринку праці. Зокрема, необхідно максимально усунути корупцію зі сфери державного управління, вжити невідкладних заходів з детінізації економіки, максимально утримуватися від ескалації подій на Сході країни, проводити збалансовану інвестиційну та податкову політику, підвищувати якість підготовки фахівців за допомогою їх навчання, перепідготовки, перекваліфікації тощо.

Посилання

Волкова О. В. Ринок праці : [навч. посіб.] / О. В. Волкова. – К. : Центр навчальної літератури, 2007. – 624 с.

Лихачева Г. О. Безробіття в Україні та перспективи її вирішення [Електронний ресурс] / Г. О. Лихачева, І. В. Ковальова. – Режим доступу : http://www.rusnauka.com/32_PVMN_2011/Economics/15_98023.doc.htm.

Лопатіна К. А. Стан та напрями ліквідації проблеми безробіття в Україні / К. А. Лопатіна // Управління розвитком. – 2011. – № 16 (113). – С. 85–86.

Офіційний веб-портал Державної служби зайнятості України [Електронний ресурс]. –Режим доступу : http://www.dcz.gov.ua.

Офіційний веб-портал Державної служби статистики України [Електронний ресурс]. –Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua.

Офіційний веб-портал Національного банку України [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.bank.gov.ua.

Семенова К. Д. Аналіз впливу економічної кризи на рівень безробіття в Україні / К. Д. Семенова // Вісник соціально-економічних досліджень. – 2012. – № 1 (44). – С. 106–111.

Ярова Л. Г. Аналіз рівня безробіття в Україні та напрямки його подолання / Л. Г. Ярова //

Глобальні та національні проблеми економіки. − 2015. − Вип. 4. − С. 752–755.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-27

Як цитувати

Денисюк, О. (2021). БЕЗРОБІТТЯ: СТАН, ТЕНДЕНЦІЇ, ЗАГРОЗИ ТА ШЛЯХИ ЙОГО ПОДОЛАННЯ В УКРАЇНІ. Проблеми і перспективи економіки та управління, (3(3), 28–33. вилучено із http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/60475

Номер

Розділ

ТЕОРЕТИЧНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ