НОВА КЛАСТЕРНА ПОЛІТИКА В ЦЕНТРАЛЬНІЙ ЄВРОПІ

Автор(и)

  • Tatiana Varcholová
  • Lenka Dubovická University of Central Europe, Skalica, Словаччина

Ключові слова:

кластер, промисловість, інноваційний проект, стратегія розвитку

Анотація

Стаття присвячена концепціям кластерів, які в європейських країнах стають важливою частиною регіональної, інноваційної та промислової політики. Акцент робиться на нову політику кластерів на прикладі інноваційного проекту CluStrat. На відміну від традиційних кластерних концепцій регіональних інноваційних програм, спрямованих на одну галузь, його метою є забезпечити вирішення для нових багатогалузевих галузей промисловості. Основним результатом проекту є єдиний план дій щодо створення стратегій розвитку в межах кластерової політики у Центральній Європі.

Посилання

Andersson, T., Serger, S. S., Sorvik, J., Hansson, E. W., (2004): The Cluster Policies Whitebook.

Dubovicka, L. (2008): The open strategic innovation. In: Innovations in educational process of high schools: international and national experience. International Scientific Bulletin. XV International scientific practical conference. Uzhgorod, Lira, 2008.

Porter, M., (1990): The Competitive Advantages of Nations.

Krugman P., (1991): Geography and Trade.

http://www.clustrat.eu/.

http://clustrat.eu/consortium/partners/.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-27

Як цитувати

Varcholová, T., & Dubovická, L. (2021). НОВА КЛАСТЕРНА ПОЛІТИКА В ЦЕНТРАЛЬНІЙ ЄВРОПІ. Проблеми і перспективи економіки та управління, (3(3), 79–82. вилучено із http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/60604

Номер

Розділ

ТЕОРЕТИЧНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ