ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК СКЛАДОВА В УПРАВЛІННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ АПК

Автор(и)

  • Оксана Василівна Митяй Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, м. Умань, Україна

Ключові слова:

інновації, інноваційна діяльність, конкурентоспроможність, агропромисловий комплекс, управління

Анотація

Розглянуто сучасні тенденції пріоритетних напрямів удосконалення механізму управління інноваційними процесами у межах забезпечення конкурентоспроможності підприємств агропромислового комплексу.

Біографія автора

Оксана Василівна Митяй, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, м. Умань

канд. екон. наук

Посилання

Алексійчук В. М. Кредитне обслуговування АПК, досвід та напрямки розвитку / В. М. Алексійчук. – К. :IАЕ, 1998. – 91 с.

Гришова И. Ю. Анализ рынка птицеводства в контексте конкурентоспособности пищевой промышленности Украины / И. Ю. Гришова // Актуальные проблемы экономики и управления. – 2014. – Вып. 3. – С. 53–60.

Гришова И. Ю. Инновационная модель развития предприятий молокоперерабатывающей отрасли / И. Ю. Гришова, И. А. Крюкова // Вектор науки ТГУ. Серия: Экономика и управление. – 2014. – № 1. – С. 20–24.

Гудзинський О. Д. Управління результативністю діяльності підприємств (теоретикометодологічний аспект) : монографія / О. Д. Гудзинський, Н. В. Гайдамака, С. М. Судомир. – К., 2011. – 175 с.

Гудзь О. Є. Сучасний вимір конкурентоспроможності аграрної сфери: виклики та перспективи / О. Є. Гудзь, О. С. Степасюк // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія «Економіка, аграрний менеджмент та бізнес» / редкол. : Д. О. Мельничук (відп. ред.) та ін. – К. : ВЦ НУБіПУ, 2010. – Вип. 154, ч. 2. – С. 81–87.

Гуторова І. В. Використання рейтингових оцінок для аналізу конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств / І. В. Гуторова // Вісник СНАУ. Серія «Економіка та менеджмент». – 2010. – № 6/1 (41). – С. 80–85.

Єрмаков О. Ю. Методологія економічного дослідження організаційних форм виробництва / О. Ю. Єрмаков // Економіка АПК. – 2003. – № 1. – С. 31–37.

Кваша С. М. Конкурентоспроможність вітчизняної сільськогосподарської продукції на світовому аграрному ринку / С. М. Кваша, Н. Є. Голомша // Економіка АПК. – 2006. – № 5. –С. 99–104.

Кужель В. В. Державна підтримка регіональних програм інноваційного розвитку [Електронний ресурс] / В. В. Кужель, І. Ю. Гришова, В. А. Замлинський // Економіка: реалії часу. – 2013. – № 2. – С. 201–206. – Режим доступу : http://economics.opu.ua/files/archive/2013/n2.html.

Піддубний І. О. Управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства : навч. посіб. / І. О. Піддубний, А. І. Піддубна ; за ред. І. О. Піддубного. – X. : ІНЖЕК, 2004. – 264 с.

Черевко Д. Г. Конкурентоспроможність переробних підприємств АПК України в умовах її членства в СОТ / Д. Г. Черевко // Вісник СНАУ. – 2009. – № 4 (35). – С. 118–123.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-27

Як цитувати

Митяй, О. В. (2021). ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК СКЛАДОВА В УПРАВЛІННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ АПК. Проблеми і перспективи економіки та управління, (3(3), 113–119. вилучено із http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/61546

Номер

Розділ

ГАЛУЗЕВИЙ АСПЕКТ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА