СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ТРУДОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ

Автор(и)

  • В. В. Козар Національний університет державної податкової служби України, Україна

Ключові слова:

регіон, механізм удосконалення, трудовий потенціал, соціально-економічний розвиток, трудові відносини, стратегія розвитку

Анотація

Запропоновано основні напрямки щодо вдосконалення процесу збереження та розвитку трудового потенціалу. Проаналізовано його вплив на соціально економічні перетворення у країні та визначено необхідні передумови його оптимального використання адже соціально - економічний розвиток країни здебільшого визначається використанням трудового потенціалу регіонів як невідємної частини економічного потенціалу. Доведено, що основою розвитку суспільства є сукупність практичних дій щодо формування та відтворення трудового потенціалу, що засновані на таких пріоритетах як створення відповідних економічних екологічних та соціальних умов для повноцінного відтворення та професійного й інтелектуального розвитку трудового потенціалу надання можливості щодо його продуктивного використання за допомогою відповідної економічної і науково - технічної бази збалансованого регіонального розвитку, а в перспективі впровадження системи стимулів до продуктивної праці та реалізації соціальних гарантій для працюючих і безробітних в умовах ринкових відносин сприятиме поліпшенню параметрів трудового потенціалу, а також формуванню та вдосконаленню рівня життя населення в цілому.

Біографія автора

В. В. Козар, Національний університет державної податкової служби України

аспірантка

Посилання

Бандур С. І. Трудоресурсна безпека України в контексті глобалізації світової економіки : підручник / С. І. Бандур,

О. І. Цимбал ; НАН України. Рада по вивч. продукт. сил України. – К., 2007. – 68 с.

Грішнова О. А. Освіта як чинник людського розвитку і економічного зростання України / О. А. Грішнова // Демографія та соціальна економіка. – К. : Інститут демографії та соціальних досліджень, 2004. – № 1–2. – С. 93–102.

Старостенко Г. Г. Методологія і практика досліджень відтворення населення України (регіональний аспект) : монографія / Г. Г. Старостенко. – К. : УФЕІ, 1997. – 270 с.

Статівка Н. В. Демографічна складова економічної безпеки України / Н. В. Статівка, А. А. Смаглюк // Державне будівництво. – 2010. – № 2. – С. 97–102.

Стец І. Відтворення трудового потенціалу в економіці /

І. Стец // Українська наука: минуле, сучасне, майбутнє. – 2008. – Вип. 13. – С. 118–122.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-27

Як цитувати

Козар, В. В. (2021). СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ТРУДОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ. Проблеми і перспективи економіки та управління, (4(4), 101–108. вилучено із http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/76020

Номер

Розділ

ТЕОРЕТИЧНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ