ТРАНСФОРМАЦІЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ В УМОВАХ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ АГРАРНОЇ ЕКОНОМІКИ

Автор(и)

  • Олександр Вікторович Демченко Тернопільський національний економічний університет, Ukraine

Ключові слова:

соціально-економічний розвиток, аграрний сектор, трансформація аграрного виробництва, ресурсний потенціал

Анотація

Досліджено основні сутнісні характеристики трансформацій виробничого потенціалу в сучасних умовах розвитку аграрної економіки. Визначено основні підсистеми в системі економіки, необхідні для найефективнішого та доцільного використання суспільно-економічних відносин у розвитку й науково-технологічнім відновленні продуктивних сил суспільства. Представлено основні принципи та методи сучасних трансформацій аграрного виробництва з урахуванням інноваційної складової.

Біографія автора

Олександр Вікторович Демченко, Тернопільський національний економічний університет

викладач кафедри обліку і економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу

Посилання

Шабатура Т. С. Методологічні засади оцінки економічного потенціалу підприємства / Т. С. Шабатура // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. – 2014. −

№ 2 (74). – С. 54–59.

Дерій Ж. В. Капіталізація людського потенціалу: функціональний аспект / Ж. В. Дерій // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. – 2012. – № 3 (60) – С. 21–27.

Гришова І. Ю. Оцінювання чинників формування фінансового потенціалу аграрного виробництва / І. Ю. Гришова, О. В. Митяй, В. В. Кужель // Актуальні проблеми економіки. – 2015.

– № 10(172). – С. 169–172.

Гришова И. Ю. Аналитическое обеспечение управления структурой оборотных активов молокоперерабатывающих предприятий / И. Ю. Гришова, М. Ю. Щербата // Вектор науки ТГУ.

Серия: Экономика и управление. – 2013. – № 2. – С. 23–26.

Митяй О. В. Основные аспекты стратегического развития предприятия агропромышленной сферы / О. В. Митяй // Стратегическое планирование развития городов и регионов. Памяти первого ректора ТГУ С. Ф. Жилкина : ІV Международная научно-практическая конференция (Тольятти, 30 июня 2014 года) : сборник научных трудов : в 2 ч. / отв. ред.

Ю. А. Анисимова. – Тольятти : Изд-во ТГУ, 2014. – Ч. 1. – С. 74–79.

Крюкова И. А. Современный уровень развития инновационных процессов в АПК Украины / И. А. Крюкова // Достижения молодых ученых в развитии инновационных процессов в

экономике, науке, образовании : IV Международная научно-практическая конференция (8–10 октября 2012 г.). – Брянск : БГТУ, 2012. – С. 167–169.

Крюкова І. О. Організаційно-економічний механізм розвитку аграрних формувань / І. О. Крюкова // Стан та передумови стійкого розвитку аграрного сектору в умовах трансформаційних процесів у світовій економіці : колективна монографія / під ред. Ю. О. Нестерчук. –Умань : Візаві, 2013. – Ч. 1. – С. 212–226.

Гнатьєва Т .М. Підходи до формування інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості / Т. М. Гнатьєва // Інноваційна економіка. – 2013. – №1(39). – С. 15–18.

Глушко О. В. Визначення рівня економічної стійкості підприємств на основі показників ефективності./ О. В. Глушко, І. Ю. Гришова, М. Ю. Щербата// Економічний часопис–ХХІ. –

– № 155(11-12). – С. 82–86.

Гришова І. Ю. Стабільність конкурентоспроможного стану на внутрішніх та зовнішніх ринках агропромислового комплексу України / І. Ю. Гришова, О. В. Митяй, В. В. Кужель // Актуальні проблеми економіки. – 2016. – № 3(177). – С. 66–73.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-27

Як цитувати

Демченко, О. В. (2021). ТРАНСФОРМАЦІЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ В УМОВАХ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ АГРАРНОЇ ЕКОНОМІКИ. Проблеми і перспективи економіки та управління, (1(5), 136–141. вилучено із http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/76795

Номер

Розділ

ГАЛУЗЕВИЙ АСПЕКТ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА