ПРОБЛЕМИ СВОЄЧАСНОГО ТА ПОВНОГО ВІДОБРАЖЕННЯ ГРОШОВИХ КОШТІВ У СИСТЕМІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ

Автор(и)

  • О. О. Григоревська Київський національний університет технологій та дизайну, Україна
  • Т. С. Каленченко Київський національний університет технологій та дизайну, Україна

Ключові слова:

грошові кошти, бухгалтерський облік, безготівкові розрахунки, організація обліку, рахунки

Анотація

Організація бухгалтерського обліку грошових коштів та їх своєчасне й повне висвітлення є досить трудомістким і водночас ризикованим процесом, оскільки навіть одна помилка може стати причиною багатьох порушень і неточностей, що вплине на господарський процес та інформацію про фінансово-майновий стан підприємства. Мета дослідження полягає в огляді проблемних моментів організації бухгалтерського обліку грошових коштів та наданні пропозицій їх вирішення. Відповідно до цього визначимо завдання, які полягають в удосконаленні аналітичного обліку, документування та внутрішньої звітності, що у свою чергу вплине на покращення діяльності підприємств загалом. Обґрунтовано, що результат діяльності будь-якого підприємства безпосередньо залежить від ефективної роботи підприємства, а особливо від вирішення проблем, пов’язаних з обліком грошових коштів, які є складовою діяльності підприємства. Ефективність організації обліку грошових коштів забезпечить раціональний розподіл та використання грошових коштів, а тим самим успішну фінансову діяльність підприємства.

Біографії авторів

О. О. Григоревська, Київський національний університет технологій та дизайну

канд. екон. наук

Т. С. Каленченко, Київський національний університет технологій та дизайну

магістрант

Посилання

Господарський кодекс України станом на 20.09.2015 року.

Гушу Д. Облік грошових коштів: проблеми та шляхи їх вирішення [Електронний ресурс] / Д. Гушу. – Режим доступу: http://conf-cv.at.ua/forum/83-811-1.

Державний реєстр судових рішень [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.reyestr.court.gov.ua.

Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 « Загальні вимоги до фінансової звітності» від 18.03.2014 року.

Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні: затв. Постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 №637.

Про банки і банківську діяльність: Закон України від 20.03.1991 р. №872-ХІІ.

Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу коштів: Указ Президента України від 7 вересня 2001 року.

Садовська І. Б. Бухгалтерський облік [Електронний ресурс] / І. Б. Садовська, Т. В. Божидарнік, К. Є. Нагірська. – Режим доступу: http://pidruchniki.com.

Табалюк А. С. Актуальність проблеми організації облікугрошових коштів [Електронний ресурс] / А. С. Табалюк. – Режим доступу: http://eztuir.ztu.edu.ua

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-27

Як цитувати

Григоревська, О. О., & Каленченко, Т. С. (2021). ПРОБЛЕМИ СВОЄЧАСНОГО ТА ПОВНОГО ВІДОБРАЖЕННЯ ГРОШОВИХ КОШТІВ У СИСТЕМІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ. Проблеми і перспективи економіки та управління, (4(4), 359–364. вилучено із http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/76834

Номер

Розділ

ОБЛІК, КОНТРОЛЬ ТА АУДИТ: ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ